Lid worden

Wil je kennismaken met de roeisport of heb je al roei-ervaring en ben je op zoek naar een leuke roeivereniging, waar je ook nog kunt zeilen? Kom dan naar De Hoop; een gezellige vereniging met een gevarieerd ledenbestand in alle leeftijdscategorieën. Met zowel wedstrijd-, recreatie- als toerroeiers en een grote jeugdafdeling. Met een mooie vloot, een prachtige sociëteit, het mooiste terras van de Amstel, een bruisend verenigingsleven, en voor zeilliefhebbers vier eigen polyvalken in Vinkeveen.

We verwelkomen je graag als lid!

Introductiebijeenkomsten 

De Nieuwe Ledencommissie organiseert introductiebijeenkomsten

  • Iedere 1e zondag van de maand om 12:15 uur* en
  • Iedere 3e dinsdag van de maand om 20:00 uur* 
  • Voor roeiers en zeilers met of zonder ervaring die overwegen lid te worden van De Hoop
  • Locatie: in de kleine sociëteit – boven, rechts in de grote sociëteit..
  • Het is alleen mogelijk om je persoonlijk in te schrijven als lid van De Hoop. Dit kan tijdens de bijeenkomst. Je kunt het inschrijfformulier ter plekke invullen of al van tevoren downloaden, invullen en meenemen naar de bijeenkomst. De inschrijving wordt schriftelijk bevestigd.
  • Graag van tevoren aanmelden via het online aanmeldformulier.

* Let op: soms kan een introductiebijeenkomst niet plaatsvinden i.v.m. evenementen, feestdagen of om andere redenen. Zie altijd de Agenda voor de data! 

Onervaren roeiers

  • Roeien vereist een intensieve begeleiding. Ieder nieuw lid zonder roei-ervaring wordt ingedeeld voor de basisinstructie (S1): twee maanden lang twee maal per week 1,5 uur les. Aan de instructie zijn kosten verbonden. Kijk voor alle informatie op de pagina Instructie en examens.
  • Tijdens de inschrijving wordt verteld of er op dat moment een instructiewachtlijst is. Pas vanaf de eerste les is contributie verschuldigd. Het inschrijfformulier voor de lessen kun je alvast downloaden en meenemen naar de bijeenkomst.

Ervaren roeiers

  • Ervaren roeiers die lid willen worden kunnen op zondag direct voorroeien om hun bevoegdheid te laten bepalen (n.b. roeikleding aan of meenemen). Al naar gelang de uitvoering wordt permissie om te roeien in bepaalde type boten afgegeven.
  • Ervaren roeiers, die de bijeenkomst op dinsdagavond bijwonen, en graag lid willen worden, kunnen voorroeien op de eerste daarop volgende zondag van de maand.

NB.

Boordroeien: Voor de B2 bevoegdheid roei je voor in een 4+. Voor de B3 in een tweezonder.
Scullen: Voor de S2 bevoegdheid roei je voor in een C1x en de S3 bevoegdheid in een skiff.

Om zicht te hebben over het aantal voorroeiers op de zondag het verzoek je van te voren aan te melden per mail bij nemaxe.[antispam].@karzvdehoop.nl onder vermelding van je roei-cv en het boottype waarin je wil voorroeien.

Contributie

Het eerste jaar van het lidmaatschap wordt een proportioneel gedeelte van de contributie betaald (afhankelijk van het resterend aantal maanden) en naast contributie ook eenmalig entreegeld, waarna je als nieuw lid een voucher van € 25,- ontvangt voor aanschaf van roeikleding bij Roeigoed. Zie verder bij Contributie.

Activiteiten

Nieuwe leden worden direct uitgenodigd voor alle verenigingsactiviteiten (Agenda), zoals tweemaal per jaar het nieuwe ledendiner, het wekelijkse instaproeien (Equipe) en het ploegendiner.

Ploeg

Op zoek naar een ploeg? Als je nog niet zoveel mensen kent, dan staat er een team Hoopleden paraat om je te helpen bij het vinden van een ploeg, Voor zowel recreatie- als wedstrijdroeiers, voor zowel scull- als boordroeiers. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via hctam.[antispam].@karzvdehoop.nl.

Vragen

Voor vragen  en verdere informatie kun je per e-mail terecht bij de Nieuwe Ledencommissie.

Jeugd

Jeugd is vanaf 10 jaar welkom. Zie voor informatie over introductie en instroommomenten de pagina Jeugdroeien.

 
de-hoop-2016
 
achtergrondfoto-ledenlogin
 
54374712-2059216480782993-5744492090948059136-n