Zeilen

Seeds meer leden van De Hoop weten de weg naar de zeilactiviteiten te vinden. Er staan elk jaar mooie tochten op het programma, op het IJsselmeer en de Wadden, maar er kan ook gezeild worden op de Vinkeveense plassen en voor wie wil zijn er bovendien wedstrijdmogelijkheden.

Hoop 'binnengaats'
De Hoop bezit 4 polyvalken waar leden gebruik van mogen maken. Neem contact op met de zeilcommissie voor de mogelijkheden inzake het vaststellen van uw bevoegdheid (of voor eventuele aanvullende instructie of opfriscursus), door een e-mail te sturen met vermelding van uw zeilervaring. Leden met een Z2-brevet kunnen een polyvalk afschrijven. Het zeilen is geheel op eigen risico. Degene die een zeilboot afschrijft, de schipper, is volledig verantwoordelijk voor schip en bemanning. Afschrijven geschiedt via het online afschrijfsysteem, onder ‘zeilboten’.

De polyvalken liggen in de jachthaven Bon aan de Vinkeveense plassen, nabij de uitgang van de haven, over het bruggetje en zijn herkenbaar aan de Hoopsticker op de spiegel en naamsticker op de kuiprand boven het roer. Parkeren op het terrein van de jachthaven, waarvoor een uitrijkaart nodig is. 

Bij windkracht 6 bft of meer geldt een vaarverbod! Zie voor verdere relevante informatie als optuigen, wegvaren, aanmeren en aftuigen de pagina Gebruik polyvalken.

Instructie
De cursussen zijn voor beginners, gevorderden en voor degenen die hun zeilkennis willen ophalen. Het leidt op tot Z2 (zelfstandig schipperen). Het lesprogramma bestaat uit theorie- en praktijklessen. Belangrijk is dat de zeiler zelfstandig kan functioneren in een zeilboot onder alle omstandigheden en kan inschatten wat nog verantwoord is voor schip en bemanning. Tijdens de instructie wordt veel aandacht besteed aan de omgang met de zeilboten. Zie verder bij Zeilinstructie.

Woensdagavondwedstrijden Vinkeveen
Tijdens het zomerseizoen worden op een aantal woensdagavonden wedstrijden gezeild op de Vinkeveense plassen, georganiseerd door restaurant Bon. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden waarbij de gezelligheid voorop staat. Het is een mooie gelegenheid om op een ontspannen wijze kennis te maken met het wedstrijdzeilen. 

Copa de Hoop
Begin september organiseert de zeilcommissie de ‘Copa de Hoop’. Dit is een zeilwedstrijd voor roeiploegen in de polyvalken van De Hoop op de Vinkeveense plassen. Elke roeiploeg vaardigt 3 ervaren zeilers af om te strijden om de felbegeerde Copa de Hoop bokaal. Bij voldoende deelname, meer dan 4 boten, wordt de wedstrijd uitgeschreven. Om een volwaardig wedstrijdveld te krijgen, worden door de zeilcommissie polyvalken gehuurd en toegevoegd aan onze eigen vloot. Gezelligheid en fanatiek zeilen maken de dag altijd zeer waardevol.

Hoop 'buitengaats'
Roeiers van De Hoop zijn waterliefhebbers en zijn niet zelden in het bezit van een eigen zeiljacht. Zo bezitten een aantal Hoopleden een zeiljacht met een ligplaats aan het IJsselmeer. De zeilcommissie organiseert zowel een voorjaars-  als een najaarstocht op het IJsselmeer en de Wadden. Op deze schepen is een beperkte mogelijkheid aanwezig om als opstapper mee te varen en een fantastisch lang weekend te beleven op het buitenwater. Informatie verschijnt hierover in de nieuwsberichten en Agenda.

Winterprogramma
Om het zeilen in de wintermaanden levendig te houden organiseert de zeilcommissie een aantal lezingen. Gastsprekers worden uitgenodigd om ervaringen te delen met zeilleden van De Hoop of geïnteresseerden buiten de vereniging. 

Informatie en aanmelden

Voor informatie is de zeilcommissie te bereiken via eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl. Heeft u belangstelling? Vermeld dan in uw e-mail uw zeilervaring en eventuele interesse in instructie en/of tochten. Van booteigenaren ontvangen wij graag wat extra informatie over kennis, kundigheden en de eventuele mogelijkheid tot het meenemen van opstappers. Wilt u daarom dit formulier invullen en opsturen naar de zeilcommissie?

Zeilagenda

MEI
22
Zeilwedstrijden om de 'Bon'bokaal

Zeilen | deel 4 / 13 | Jachthaven Bon te Vinkeveen

JUN
5
Zeilwedstrijden om de 'Bon'bokaal

Zeilen | deel 5 / 13 | Jachthaven Bon te Vinkeveen

                        Naar volledige agenda  

 
20190518-104654-2
 
20190518-132302