Zeilinstructie

De zeilcursussen vinden in het voorjaar plaats. Het lesprogramma bestaat uit theorie- en praktijklessen. De zeilinstructie is voor beginners, gevorderden en voor degenen die hun zeilkennis willen ophalen. Basis voor de lessen is het boek: ‘Het zeilboek, De leidraad voor zeilers’, te koop in elke boekhandel. De cursussen leiden op tot Z2 (zelfstandig schipperen). Met het Z2-brevet op zak mag je een polyvalk afschrijven om zo zelf te gaan zeilen op de Vinkeveense plassen. Met een Z1-brevet beheers je de basiservaringen om als bemanning te fungeren.

De theorielessen zullen op een aantal avonden op De Hoop gegeven worden.
De praktijklessen vinden in de weekenden plaats, in polyvalken op de Vinkeveense plassen.T
evens bestaat de mogelijkheid voor gevorderde zeilers om een opfriscursus te volgen (met veel ervaring en/of reeds in het bezit van Z2).

Er zijn bescheiden kosten aan de zeilinstructie verbonden. Deze zijn in lijn gebracht met de kosten voor roeicursussen en komen geheel ten goede aan de zeilkas.

Bootbehandeling
Tijdens de instructie wordt er veel aandacht besteed aan de omgang met de zeilboten. Zie ook de pagina Gebruik polyvalken.

Informatie

Zie voor data en verdere informatie de berichten bij Nieuws en/of de Agenda op deze website. Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met de zeilcommissie: eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.

 
20190413-130439