Jeugdmededelingen

Geplaatst op 19-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Roza Huizing & Wietske Helle
DinHo wedstrijden een gemengd succes.  
De Dinho wedstrijden bij Het Spaarne in Heemstede waren gezellig en een enorm succes….voor zover de ploegen kwamen opdagen.
Er was veel wind en er waren snoeken alom. Maar dat deerde niet! De ploegen van Hoop waren aanwezig in groten getale. Er werd gestart over 2x350m roeien gevolgd door een 250m ergometer sprint (tot 14j) en 1x1000m, 1x350m en 500m ergometeren (junioren, ofwel 14+).
De wedstrijd moest even stilgezet worden voor belangrijk bezoek; jawel, Sinterklaas kwam ook in Heemstede langs met zijn optocht.
Drie meiden ploegen, M14, M16 en M18 deden goed mee in hun veld. De meiden 14 mochten met blik naar huis! Het was ook duidelijk dat er wat ergometer talent was. Maar vooral ook goed te zien dat de meiden van De Hoop flexibiliteit toonden met last-minute wissels.
 
m16-dinhokl
Lucie Kloosterman, Emmy Oosterhuis, Isabelle Croes, Freke Schmole (onder), Nicola Walkate (niet op de foto)
 
De J14 wisten net geen blik te halen in een veld met 6 ploegen, toch heel mooi gedaan. Bij de J16 en J18 ging er helaas een en ander mis. Drie roeiers stonden tevergeefs op het vlot op hun 6 ploeggenoten te wachten…naast geen goed visitekaartje van De Hoop vooral heel vervelend voor die roeiers die er wel waren. Hier valt dus overduidelijk een les uit te halen en dit moeten we anders aanpakken. Twee van de jongens hebben in elk geval op de ergometer laten zien dat ze mooi in de top meedoen. Dat schept hoop voor als ze wel compleet zijn een volgende keer!
De laatste J18 4* deed het buitengewoon goed en ze hadden de snelste tijd van de dag op alle onderdelen. Hun ergometer-scores kregen van alle verenigingen veel bekijks!!
 
We gaan het 14 januari bij Willem III nogmaals proberen, nu wel compleet!