Oympische Spelen - Parijs 2024

Geplaatst op 21-07-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Boudewijn Bisschop, commissaris wedstrijd a.i.
Nederlandse deelname
Met de Olympische Spelen om de hoek hebben we de laatste tijd TeamNL kunnen zien trainen op de Amstel, Bosbaan, en Nieuwe Meer. Met 33 atleten is de roei-equipe een van de grootste sporten vanuit de Nederlandse vertegenwoordiging op de Spelen. Nu gaat het erom spannen. Zij zullen bij de Olympische Spelen in Parijs in diverse disciplines namens Nederland aan de start verschijnen en strijden om de medailles. Zowel het dames- als herenveld zijn vertegenwoordigd in de skiff, de dubbeltwee, de dubbelvier en de vier-zonder. De dames ook in de twee-zonder. En de mannen zullen er alles aan doen om met hun acht vooraan te eindigen. Bijzonder is natuurlijk om te zien dat Nelson Ritsema (M4-) en Diederik Simon (begeleiding equipe) als (oud-)leden De Hoop zullen vertegenwoordigen op en rond het water.
 
Tijdschema – 27/7 – 3/8
Vanaf zaterdag 27 juli (voorrondes) tot en met zaterdag 3 augustus vinden tussen ± 9.00-12.00 de Olympische roeiwedstrijden plaats. Vanaf woensdag 31 juli zijn de eerste finales. Zie voor het tijdschema en de Nederlandse deelname de grote poster in de gang (met dank aan de Olympische Special van Roei!, te bestellen via roei.nu). Zie ook roeien.nl waarin TeamNL wordt voorgesteld. 
 
Hooplid Arjon Pals jurylid namens Nederland
Ook op andere manieren zijn Hoop-leden actief op de Spelen; als het enige Nederlandse jurylid maakt Hooplid Arjon Pals deel uit van de Olympische jury tijdens het Olympisch roeitoeinooi. Na een langer traject van jureren op het hoogste niveau; op wereldkampioenschappen, wereldbekers en natuurlijk de Varsity is hij bekend geraakt met het jureren van internationale ploegen. Samen met vertegenwoordigers uit Europa, Afrika, Amerika, Azië, en Oceanië zullen zij ervoor zorgen dat het Olympisch toernooi eerlijk en veilig kan verlopen.